Branddetectie is deze dagen een hot-item. Voor zowel bedrijf als particulier. 

In de meeste gevallen is het al zo: “voorkomen is beter dan genezen”. In geval van brand is alleen voorkomen maar aan de orde. Door allerhande brand-preventiemaatregelen kan men ervoor zorgen dat de kans op brand zo klein mogelijk is, en blijft. De techniek speelt hierbij een grote rol.

Zo moeten niet alleen alle elektrotechnische installaties vakkundig worden aangelegd. (NEN 1010) Ook branddetectiesystemen moeten aan veel eisen voldoen. De installatie moet volgens normalisatie worden aangelegd en onderhouden. De wet- en regelgeving moet worden nageleefd. En de veiligheid van bewoners en personeel in acht genomen. BELT installatietechniek heeft in het verleden een groot aantal installaties gebouwd conform al deze normen. (o.a. NEN 2535, NEN 2575, NPR 2576, NEN 2555) Dit zijn belangrijke aspecten bij het beveiligen van een object. Het vakkundig aanleggen van een brandmeld- of ontruimingsinstallatie is een deel van de ontzorging van het geheel.

Advies op maat, en het samenbrengen van de juiste partijen voor objectcontrole en onderhoud, behoort tot het takenpakket van BELT installatietechniek. Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking of een advies op maat. 

->