Hoe het begon:

Mijn passie voor installatietechniek is op latere leeftijd pas echt tot uiting gekomen. Na vele jaren in diverse verkopers en adviseurs functies in de dienstverlenende sector kwam ik in de techniek terecht. Nu nog steeds weet ik dat het altijd zo heeft moeten zijn.

Het begon met het helpen aanleggen van betrekkelijk eenvoudige data-installaties. Hierdoor werd ik gegrepen. De enorme mogelijkheden met een kabeltje. En vooral ook met alle componenten die je aan dat kabeltje aansluit. Klinkt simpel. Een logisch gevolg was dat met deze nieuw ontstane passie, omscholing naar dit vakgebied voor mij nodig was. Want met 100-en soorten kabels en een veelvoud daarvan aan mogelijke componenten, moest er kennis worden opgedaan.

Van krachtstroom tot deurbel-intercom:

Doordat de elektrotechniek zo veelzijdig is ben ik me ook breed gaan oriënteren. In eerste instantie in de (gewone) huisinstallaties. Gewoon van schakelaar tot stopcontact. Al snel komt daar data bij. Iedere woning heeft toch computeraansluitingen nodig? En telefoon? En televisie? Maar dus ook geluid! En zeggen ze niet altijd dat een lichtplan, de ruimte en sfeer in ieder huis ten goede komt? Mijn interesse in alarm en branddetectie was uit eerdere werkervaring al gewekt.

In al deze facetten ben ik me gaan verdiepen en heb daarvoor veel mensen om mij heen verzameld.

Met al deze uitgangspunten als basis en mijn achtergrond als adviseur, ben ik alle systemen gaan combineren in 1 totaalpakket. Alle poppetjes op de juiste plek en alle specialiteiten toch onder één dak.

Nu is BELT installatietechniek met alle elektrotechnische oplossingen vertegenwoordigd. Het combineren van al deze specialiteiten blijft mij integreren en daarom vormt domotica binnen mijn bedrijf een steeds belangrijkere rol (www.BELTdomotica.nl). Totale integratie van alle mogelijke elektrisch bedienbare systemen.

Elektrotechnisch maatwerk in de breedste zin van het woord. Dit is mijn passie.

BELT installatietechniek is opgericht door Floris Belt in 2007.

->